VDO zenders & sensoren

vdo oliedrukzender dubbel

Om je VDO meters correct en juist te laten werken moet je gebruik maken van de zenders van VDO.

VDO Oliedruk zender dubbel 10Bar

VDO oliedrukzender met dubbele aansluiting.
VDO
Levertijd : 3-4 werkdagen.

VDO Oliedruk zender dubbel 5Bar

VDO
Levertijd : 3-4 werkdagen.

VDO Oliedruk zender enkel 10Bar

VDO
Levertijd : 3-4 werkdagen.

VDO Oliedruk zender enkel 5Bar

VDO
Levertijd : 3-4 werkdagen.

VDO Olietemperatuur zender

VDO
Levertijd : 3-4 werkdagen.

VDO Watertemperatuur zender

VDO
Levertijd : 3-4 werkdagen.

VDO Hevel vlotter

VDO
Levertijd : 3-4 werkdagen.

Nu bestellen

VDO Buisvlotter

VDO buisvlotter voor in de brandstoftank
VDO
Levertijd : 3-4 werkdagen.

VDO zenders en sensoren zijn speciaal ontwikkeld voor de best mogelijke prestaties.
Zonder de juiste zender zal een VDO inbouwmeter niet de juiste waarde aangeven. De meter is dan niet betrouwbaar en daardoor niet bruikbaar om de vitale functies van de motor te controleren.

Een groot pluspunt van VDO zenders en sensoren is dat je ze kunt bestellen met een schroefdraad naar keuze. De meeste zenders die bij veel merken inbouwmeters geleverd worden of die je universeel kunt bestellen zijn voorzien van 1/8-27 NPTF schroefdraad. VDO geeft je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende maten schroefdraad.
Bijna alle oliefilteradaptorringen, waterslangadapters, en andere verlopen zijn gebaseerd op de standaard schroefdraad van 1/8-27NPT gebaseerd. De aansluitingen daarin zijn dus 1/8-27 NPT. Let daar op bij het bestellen van je VDO zender.

De oliedrukzenders van VDO zijn leverbaar in een enkele en in een dubbele uitvoering. De dubbele versie wordt gebruikt om zowel een oliedruk inbouwmeter aan te sturen als om de originele oliedrukschakelaar te vervangen. De oliedrukschakelaar zorgt ervoor dat het oliedruk lampje op het dashboard werkt. De dubbele oliedrukzenders van VDO zijn leverbaar met verschillende schakelmomenten voor het oliedruklampje. Vergelijk het schakelmoment van de nieuwe zender met de schakelaar die in de auto aanwezig is.
Weet je niet welk schakelmoment de bestaande zender heeft? Neem dan even contact met ons op.

Aangezien VDO door veel autofabrikanten als leverancier van zenders en sensoren wordt gebruikt komt het vaak voor dat de auto al een VDO sensor heeft. Deze sensoren zijn gemaakt naar de specificaties van de autofabrikant. Het wil dus niet zeggen dat een VDO oliedrukzender die in een motorblok zit ook de juiste waarde zal aangeven op een VDO inbouw oliedrukmeter. Neem altijd het zekere voor het onzekere en bestel de juiste zender bij de juiste meter.

Terug naar VDO meters