Zender of sensor nodig? opzoek naar een verloop? Of wil je andere verlichting in je meter?

Om je meters goed en professioneel te kunnen inbouwen en aansluiten beschikken we over een flink aantal verschillende adapters, verlopen, koppelingen en andere aansluit accessoires.

Hier vind je verschillende zenders, sensoren, adapter en verlopen voor inbouwmeters.

Zal je net zien, past de zender van je nieuwe oliedrukmeter mooi niet op de schroefdraad in je motorblok. Of heb je geen idee waar je de zender van jet watertemperatuur meter kunt plaatsen?
Wij kunnen je helpen met een breed assortiment verlopen en adapters. Zo hebben we een heel assortiment d waarmee je zenders kunt monteren in bestaande aansluitingen.

Een watertemperatuurzender plaatsen in een koelwaterslang? Wij hebben slangadapters voor je in verschillende diameters.

Het aansluiten van oliedruk- en olietemperatuurzenders is vaak eenvoudig te doen door gebruik te maken van een oliefilteradapterplaat (sandwichplate) die je tussen het motorblok en het oliefilter kunt monteren.

Heb je een inbouwmeter maar geen zender meer? Of is je zender defect geraakt? Voor alle soorten inbouwmeters hebben we een passende zender. Of het nu voor oliedruk is of voor uitlaatgastemperatuur, bij Inbouwmeters.nl zit je goed.
Let op! Deze zenders en sensoren zijn niet bedoeld als vervanging van de originele sensoren in de auto. De standaard meters zullen dan geen correcte waardes meer weergeven. Zoek je een vervanging voor een originele zender of sensor van je auto, ook dan kunnen we je helpen. Neem hiervoor even contact met ons op.

De sensoren die we hier aanbieden werken met (bijna) alle aftermarket meters. Hou er rekening mee dat je op VDO meters alleen VDO sensoren kunt gebruiken. Ook QSP inbouwmeters werken alleen met de juiste zenders van QSP.
Gebruik je toch een universele zender voor deze merken dan kunnen wij de juiste werking niet garanderen. Sterker nog, er is een kans dat je meter en/of de zender defect raakt.

Voor VDO en QSP hebben we een aparte afdeling zenders gemaakt: 

Voor VDO klik je hier.

Voor QSP klik je hier.

Verlichting in inbouwmeters.

Veel inbouwmeters hebben witte verlichting d.m.w. een gloeilampje. Dit kan een T10 of een T5 steeklampje zijn. Het kan dan voorkomen dat de kleur van de verlichting niet bij jouw dashboard of interieur past. Hiervoor kunnen we leds leveren in verschillende kleuren. Door simpelweg het standaard lampje te vervangen door een gekleurde led maak je de inbouwmeter gelijk bijpassend in de kleur die jij wilt hebben.

Niet alle meters zijn voorzien van verwisselbare verlichting! Let daar goed op als je een verlichtingskleur wilt aanpassen. We proberen het zo duidelijk mogelijk bij de verschillende meters aan te geven of je de verlichting kunt aanpassen of verwisselen. Staat het er niet bij of ben je er toch niet zeker van? Neem dan even contact met ons op.

We hebben voor zowel T10 als voor T5 fittingen passende LED lampjes in wit, blauw, rood en groen. Sommige versies zijn ook leverbaar in geel.

Hier onder zie je een paar voorbeelden van de ClassicLine inbouwmeters met een andere kleur verlichting. Hier is de standaard verlichting vervangen door led verlichting.


Classicline inbouwmeter met groene led verlichting

Classicline inbouwmeter met groene led verlichting.

Classicline inbouwmeter met blauwe led verlichting

Classicline inbouwmeter met blauwe led verlichting.

Classicline inbouwmeter met rode led verlichting
Classicline inbouwmeter met rode led verlichting.