Schroefdraad adapter

ClassicLine
PIM0
8714767024484
    Levertijd : op voorraad, werkdagen voor 15:00 bestellen, zelfde dag verzonden.

Nu bestellen
  • Beschrijving
  • Meer informatie & beoordelingen

Schroefdraad verloop

schroefdraadadapter voor 1/8-27 NPT zenders.

Let op! De maten M10x1 en M14x1,5 zijn op dit moment niet leverbaar. Wij verwachten deze eind Juli weer terug in voorraad te hebben. De overige maten zijn wel in voorraad.

Veel temperatuurzenders en (olie)drukzenders van aftermarket meters zijn voorzien van een wat aparte schroefdraad in de maat 1/8-27 NPT. De reden hiervoor is dat dit een conische schroefdraad is waardoor je een zender lekdicht kunt installeren zonder met tape of lijm te werken.
Het nadeel van deze schroefdraad is dat het in haast geen enkele (auto)motor terug komt. Hierin wordt meestal gewerkt met M10, M12 of M14 aansluitingen.

Met deze verloop adapters kun je een oliedrukzender met een 1/8NPT schroefdraad toch installeren in een aansluiting van bijvoorbeeld M12x1,5 schroefdraad. Eenvoudig de adapter in de originele uitsparing draaien en dan de drukzender monteren. Door de conische vorm van de inwendige schroefdraad sluit de zender altijd perfect af. De buitendraad kun je voorzien van een lijmmiddel als Locktite o.i.d.

Wil je een schroefdraadverloop gebruiken voor het aansluiten van een temperatuurzender let dan even goed op de diameter en lengte van de temperatuurzender. Deze zijn vaak te lang om in een adapter te kunnen monteren. Vanaf een schroefdraadverloop van M16 gaat dit zonder problemen. Verlopen van M10, M12 en M14 zal je moeten uitboren om de lengte van de temperatuurzender kwijt te kunnen.

De verlopen zijn voorzien van de buitendraad die je uit het lijstje kunt kiezen. De binnen schroefdraad is in alle gevallen 1/8-27 NPT.

Op deze adapters zit een staffel korting, hoe meer adapters je besteld hoe lager de prijs per stuk wordt.

Terug naar zenders & accessoires.

Materiaal: messing.

Levering per stuk.

!