Y adapter voor drukzender

ClassicLine
PIMTP
8714767024583
    Levertijd: op voorraad, werkdagen voor 15:00 bestellen, zelfde dag verzonden.

Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Oliedrukzender makkelijk installeren

Adapter om eenvoudig een (olie) druk zender te kunnen aansluiten.

De Y-adapter is aan 3 kanten voorzien van schroefdraad. De aansluiting tegenover de aansluiting met buitendraad is een aansluiting met binnendraad. Deze schroefdraad is bij elke Y-adapter 1/8-27NPT.
De uitwendige schroefdraad én de inwendige schroefdraad in de "Y" van de adapter is altijd gelijk. Kies je bijvoorbeeld voor M12x1,5 dan zijn beide aansluitingen in deze maat.

oliedrukzender aangesloten met Y adapter

De uitwendige aansluiting monteer je in de aansluiting van de originele oliedrukschakelaar. De originele oliedrukschakelaar komt vervolgens op de Y-aansluiting van de adapter te zitten.
De nieuwe oliedrukzender monteer je vervolgens op het "rechte" stuk, tegenover de aansluiting met uitwendige schroefdraad.

Het is mogelijk om de Y-adapter te gebruiken voor het monteren van een temperatuurzender. Hou er wel rekening mee dat je de adapter dan waarschijnlijk iets aan moet passen.
Omdat een temperatuurzender langer is dan een drukzender moet de binnenkant van de Y-adapter worden uitgeboord om de temperatuurzender te kunnen monteren. Ben je er niet zeker van of het past? Neem dan even contact met ons op.

Bij bestelling de gewenste schroefdraad opgeven. Dit is dan de schroefdraad van de originele oliedrukschakelaar.

Terug naar zenders & accessoires.

Materiaal: messing.

Let op! Zonder aanpassing NIET geschikt voor temperatuur zenders!

!