inbouwmeter-ampere-wit 8714767440093

Ampère meter wit

ClassicLine
PI40093
8714767440093
    Levertijd: op voorraad, werkdagen voor 15:00 bestellen, zelfde dag verzonden.

Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Inbouw ampèremeter tot 60 ampère Met verlichting.
Classicline uitvoering, witte schaal met blauwe cijfers en rode wijzer.

Inbouw ampèremeter met een witte wijzerplaat en blauwe cijfers. Inbouw diameter van 52mm.

Deze ampèremeter is bedoeld voor 12 volt systemen.De ampèremeter van de ClassicLine is voorzien van halogeen verlichting.

Let met het aansluiten van een ampère meter goed op de dikte van de kabels die je gaat gebruiken. De stroom die door een ampèremeter loopt kan behoorlijk hoog zijn. Standaard, dunne bekabeling van 1 - 1,5 kwadraat is niet voldoende voor een ampère meter. De kans op smelten en dus brand is dan erg groot. Je kunt ongeveer aanhouden dat de dikte van de kabel waarin je de ampèremeter wilt opnemen ook de dikte moet zijn van de kabels die je gebruikt.
Een ampèremeter sluit je, in tegenstelling tot een voltmeter, aan "tussen" de kabel. Als je bijvoorbeeld wilt meten hoeveel stroom een versterker gebruikt knip je de voedingskabel naar de versterker door en sluit je de ene kant van de kabel aan op de ampèremeter, de 2e aansluiting van de ampèremeter gebruik je om het andere stuk van de kabel op aan te sluiten.

Schaal: 60 ampère ontladen tot 60 ampère laden.

De witte wijzerplaat heeft blauwe cijfers en een rode wijzer.

De standaard verlichting van deze serie is blauw. Dit is niet aan te passen. Het is wel mogelijk om het lampje wat in de meter zit te vervangen door een andere kleur of door LED verlichting, maar omdat de cijfers in de wijzerplaat blauw zijn zal de kleur hiervan niet veranderen.

Alle ClassicLine inbouwmeters worden geleverd met de benodigde zender (indien van toepassing) en materiaal om de meters te kunnen inbouwen / monteren.
Deze meters zijn aan de achterkant voorzien van schroefdraad op de hele behuizing en worden met een grote ring gemonteerd in het dashboard of de meterhouder.

 montage ring inbouwmeters classicline

Bekabeling en stekkers worden niet mee geleverd.
Temperatuurzenders zijn voorzien van stekkers met +/- 6cm kabel.

Om je helemaal te ontzorgen hebben we speciaal aansluitsets ontwikkeld. Deze sets kun je bestellen voor 1,2 of 3 inbouwmeters, en zijn uiteraard ook te gebruiken voor onze andere merken meters.

In deze aansluitsets zit alle kabels die je nodig hebt in lengtes van 3 meter én alle stekkers die je nodig hebt om de meters op een goede en degelijke manier te bekabelen en aan te sluiten.
Wij werken uitsluitend met de beste kwaliteit kabels en stekkers!

aansluitset voor inbouwmeters

Levering compleet met benodigde zenders / sensoren. (indien van toepassing)

Verlichting d.m.v. 12 Volt lampje. Als je wilt kun je het lampje vervangen voor een LED in kleur van je dashboard.

We hebben passende LED's in wit, rood & groen.

!