Frequently Asked Questions(FAQ)

Welke merken leveren jullie?

We hebben verschillende merken aan inbouwmeters en bijbehorende accessoires. Het bekendste merk is wel VDO. De kwaliteit van deze meters is ongeëvenaard hoog, je ziet VDO niet voor niets veel toegepast als eerste montage instrumenten. VDO is tevens ook wel één van de duurdere merken. Wil je iets minder uitgeven dan is onze ClassicLine een erg goed alternatief; toch een mooie kwaliteit maar tegen een erg voordelige prijs. Uit Duitsland hebben we de inbouwmeters van RaidHP, zij leveren een heel breed assortiment meters, zowel analoog als digitaal. Met het Japanse merk DepoRacing hebben we een uiterst secure meter die door digitale aansturing erg nauwkeurig is. Uit de autosport wereld kennen we de meters van QSP. Vanuit de (Japanse) tuning werken we veel met de meters van AEM.
Frequently Asked Questions(FAQ)

Ik heb alleen een zender nodig, kan dat ook?

Uiteraard kan dat. We leveren voor al onze inbouwmeters ook losse zenders. Let er wel goed op dat je niet alle zenders zomaar aan elke meter kunt knopen! Zo werken zenders van VDO alleen goed op meters van VDO (en andersom) Het zelfde geldt voor de meters en zenders van QSP. Ook deze kun je alleen op QSP gebruiken. Voor de meters van DepoRacing, RaidHP en ClassicLine kunnen de zenders wel door elkaar heen worden gebruikt. De zenders die wij leveren zijn uitsluitend geschikt voor inbouwmeters. Zoek je een originele zenders voor de watertemperatuurmeter van je auto, of eentje voor het oliedruklampje, dan moet je even contact met ons op nemen. Die kunnen we uiteraard wel voordelig leveren maar staan niet op onze site.
Frequently Asked Questions(FAQ)

Is een AFR meter hetzelfde als een Wideband lambda meter?

Nee, dat is het niet. De enige overeenkomst tussen beiden is dat ze allebei iets meten aan de samenstelling van de uitlaatgassen. Een AFR (Air Fuel Ratio) meter sluit je aan op de signaaldraad van de lambdasonde. Op de meter kun je vervolgens aflezen wat de sonde meet. Omdat een lambda sonde ( ook wel zuurstofsonde genoemd) altijd "pendelt" (van hoog naar laag en weer terug) zal de AFR meter dus ook niet stil staan. De wijzer (of cijfers als je voor een digitale versie kiest) gaat altijd heen en weer. Je krijgt hier dus niet echt een duidelijk beeld van. Alleen op het moment dat je gas geeft zal de meter een vaste waarde aangeven waardoor je een goed beeld krijgt van de verhouding lucht - brandstof in de uitlaatgassen. Een AFR meter is dus niet echt geschikt om een motor fijn af te stellen. Een Wideband Lambda meter werkt altijd met een aparte lambda sonde, een zgn "breedbandsonde" Deze sonde heeft maar één doel en dat is het meten van de uitlaatgas samenstelling en deze doorgeven aan de inbouwmeter. Deze sonde stuurt dus geen signaal naar de ECU. Doordat een breedbandsonde is opgebouwd uit 3 kamers (pompcel, meetkamer en meetcel) en meet hij de werkelijke concentratie zuurstof i.p.v. alleen het signaal van een arm of een rijk mengsel. Een breedbandlambdasonde is ook altijd uitgerust met een verwarmingselement. De sensor werkt namelijk pas optimaal bij een temperatuur van zo'n 750 graden C.
Frequently Asked Questions(FAQ)

Wat is jullie levertijd?

Zo kort mogelijk. We houden een groot deel van onze producten in eigen voorraad in Kapelle. OP de site zie je bij alle producten de levertijd staan. Alles met 1 werkdag levertijd is bij ons in Kapelle in voorraad. Het is dan ook mogelijk om (wel op afspraak) deze producten bij ons af te halen. De artikelen die we altijd op voorraad hebben staan zijn o.a. alle remklauwlakset van Foliatec en van RaidHP, een heel groot deel van alle inbouwmeters, meterhouders en een zeer uitgebreid assortiment verlopen, koppelingen, enz. Ook xenonverlichting hebben we doorgaan allemaal in voorraad staan. Artikelen die auto-specifiek zijn komen doorgaans direct van de fabrikant of importeur naar je toe. Hierdoor kunnen we de levertijden zo kort mogelijk houden.
 

Hoe zit het met garantie?

Op al onze producten zit minimaal 12 maanden garantie, op sommige producten geven we gratis een verlengde garantie van 24 maanden. Deze verlangde garantie krijg je o.a. op aansluitadapters, verlopen, enz.. Ondeskundige montage en/of verkeerd gebruik valt natuurlijk niet onder de garantie. Ook komt de garantie op een artikel te vervallen als je het zelf hebt opengemaakt, aangepast of op welke manier dan ook hebt bewerkt.
 

Op welke manier kan ik bij jullie betalen?

We hebben verschillende betaalmogelijkheden voor je. In de webshop kun je gebruikmaken van iDeal. Voor klanten uit België hebben we de betaalwijze Bancontact beschikbaar. Kom je naar de shop in Roosendaal dan kun je daar gewoon met ouderwetse cash betalen.
 

Hebben jullie een showroom?

Nee, we hebben geen showroom. Wel is het mogelijk om (op afspraak) ons te bezoeken in Roosendaal. Hier houden we een aantal product soorten in voorraad die je eerst kunt bekijken voordat je ze gaat aanschaffen. Het is ook mogelijk om via de website te bestellen en dan je bestelling af te halen in Roosendaal.
 

Zitten er bij de inbouwmeters ook aansluitschema's?

Ja, bij alle inbouwmeters die wij leveren zitten aansluitschema's. Kom je er ondanks het schema niet uit hoe je een bepaalde meter aan moet sluiten, dan mag je ons natuurlijk altijd even contacten. Dat kan via de mail of via de telefoon.
 

Ik ben mijn aansluit schema kwijt, kan ik een nieuwe krijgen?

Dat is geen probleem. Als je een aansluit schema kwijt bent geraakt kun je ons even een mailtje sturen met welk schema je zoekt. Vergeet niet om in deze mail je naam, adres en ordernummer van de bestelling waarop je de betreffende meters hebt gekocht te vermelden. Zonder deze gegevens kunnen we je aanvraag niet verwerken helaas.
 

Kunnen jullie ook helpen met montage / installatie?

Dat is mogelijk. We beschikken zelf echter niet over een werkplaats of sleutel ruimte. Werkzaamheden waarvoor een brug nodig is kunnen wij dan ook niet uitvoeren. Wel kunnen we vaak bemiddelen in het vinden van een garagebedrijf wat de montage werkzaamheden voor je kan uitvoeren. We staan natuurlijk altijd open voor nieuwe contacten en partners om mee samen te werken.
!