inbouwmeter-olietemperatuur-wit 8714767440062

Olietemperatuur meter wit

ClassicLine
PI40062
8714767440062
    Levertijd: op voorraad, werkdagen voor 15:00 bestellen, zelfde dag verzonden.

Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Inbouw oliedrukmeter, 12 volt aansluiting, met verlichting.
Classicline uitvoering, witte schaal met blauwe cijfers en rode wijzer.

Olietemperatuurmeter met een witte wijzerplaat. Inbouw diameter van 52mm.

Deze inbouwmeter heeft een 12 Volt aansluiting. De olietemperatuurmeter van de ClassicLine is voorzien van (halogeen) verlichting.

De olietemperatuurmeter wordt door middel van een meegeleverde zender aangesloten. Het is wel aan te bevelen om de bijbehorende temperatuurzender te gebruiken voor deze inbouwmeter. Met een ander merk / type zender is de kan groot dat de meter niet de juiste olietemperatuur aan zal geven of zelfs helemaal niet werkt.

De meegeleverde olietemperatuurzender heeft een schroefdraad aansluiting van 1/8-27 NPT. Mocht dit niet passen in jouw auto dan zijn hiervoor schroefdraadverlopen leverbaar in tal van verschillende maten. Vanwege de lengte en de diameter van de temperatuurzender past een verloop pas vanaf M14x1.

Om de olietemperatuurmeter en eventueel een oliedrukmeter eenvoudig aan te kunnen sluiten wordt er vaak gebruik gemaakt van een oliefilteradapter. Deze plaats je makkelijk tussen het oliefilter en het motorblok. Op deze adapter zitten gelijk de juiste aansluitingen voor oliedruk en olietemperatuur.
Let op! Deze adapterring past alleen op auto's die een extern (metalen) oliefilter hebben!

Schaal: 50 tot 150 graden celcius.

De witte wijzerplaat heeft blauwe cijfers en een rode wijzer.

De standaard verlichting van deze serie is blauw. Dit is niet aan te passen. Het is wel mogelijk om het lampje wat in de meter zit te vervangen door een andere kleur of door LED verlichting, maar omdat de cijfers in de wijzerplaat blauw zijn zal de kleur hiervan niet veranderen.

Alle ClassicLine inbouwmeters worden geleverd met de benodigde zender (indien van toepassing) en materiaal om de meters te kunnen inbouwen / monteren.
Deze meters zijn aan de achterkant voorzien van schroefdraad op de hele behuizing en worden met een grote ring gemonteerd in het dashboard of de meterhouder.

 montage ring inbouwmeters classicline

Bekabeling en stekkers worden niet mee geleverd.
Temperatuurzenders zijn voorzien van stekkers met +/- 6cm kabel.

Om je helemaal te ontzorgen hebben we speciaal aansluitsets ontwikkeld. Deze sets kun je bestellen voor 1,2 of 3 inbouwmeters, en zijn uiteraard ook te gebruiken voor onze andere merken meters.

In deze aansluitsets zit alle kabels die je nodig hebt in lengtes van 3 meter én alle stekkers die je nodig hebt om de meters op een goede en degelijke manier te bekabelen en aan te sluiten.
Wij werken uitsluitend met de beste kwaliteit kabels en stekkers!

aansluitset voor inbouwmeters

Levering compleet met benodigde zenders / sensoren. (indien van toepassing)

Verlichting d.m.v. 12 Volt lampje. Als je wilt kun je het lampje vervangen voor een LED in kleur van je dashboard.

We hebben passende LED's in wit, rood & groen.

!